Drone zorgt voor prachtige bedrijfsfilm

Indrukwekkende beelden bruikbaar voor corporate presentaties.

Dankzij de opmars van de Drone, ook wel Quadcopter genoemd, wordt het nu ook voor kleine en middelgrote bedrijven mogelijk om een professionele bedrijfspresentatie (corporate presentatie) te laten maken met indrukwekkende luchtbeelden. Tot voor kort waren opnamen vanuit de lucht voorbehouden aan een kleine selectie grote ondernemingen met dito marketing budgetten. Dat ligt nu wel anders. Een goede reden om deze manier van presenteren eens nader te bekijken, want deze wordt nu ook voor het MKB bereikbaar.

Magisch gevoel
Uw onderneming laten zien vanuit de lucht heeft iets magisch, niet alleen dankzij het ongewone perspectief, maar ook vanwege de algemene uitstraling van luchtbeelden en natuurlijk omdat het uw pand of ligging perfect laat zien. Hoe groter uw fysieke omvang, hoe indrukwekkender dit overgebracht kan worden aan de kijker. Zorg bij dergelijke buitenopnamen altijd voor rustige, vloeiende beelden. Door gebruik te maken van professionele apparatuur is dit ook mogelijk, dankzij zeer exacte GPS sturing.

Binnen filmen
Filmen met Drones is echter zeker niet beperkt tot de buitenlucht. Afhankelijk van de grootte van bijvoorbeeld uw werkplaats of loods kunnen er ook spectaculaire binnenkopnamen worden gemaakt. Waar normaal alle opnamen vanaf ooghoogte zijn of een kraan moet worden gebruikt, kunnen er nu veel efficiënter opnames gemaakt worden, vanuit iedere locatie en iedere hoek. Dit kan een handig onderdeel zijn van een bedrijfsfilm, bijvoorbeeld door een productielijn duidelijk in beeld te brengen. Voor goede resultaten binnen is het noodzakelijk om met een expert te werken, die zeer ervaren is met het vliegen in afgesloten ruimtes, omdat het eerder genoemde GPS signaal daar ontbreekt.

Niet alleen met drone
Met al die mooie luchtbeelden, kan men nog wel eens vergeten de organisatie zelf, bijvoorbeeld de mensen op kantoor, in beeld te brengen. Daarom zal alleen het vliegen met een Drone in de meeste gevallen onvoldoende video materiaal opleveren. Zorg dus ook dat er met een professionele handcamera filmopnamen worden gemaakt van de entree en op kantoor. Mensen zijn uiteindelijk vaak de motor van een organisatie en door hen in beeld te brengen wordt een film persoonlijker. Zij kunnen ook aan het woord komen en iets vertellen over hun passie bij het werk.

Animatie
Afhankelijk van het soort bedrijf en vooral de processen die er intern plaatsvinden, kan een 3D animatie van grote toegevoegde waarde zijn. Animaties maken het mogelijk om op schematische of realistische wijze processen te visualiseren die zich lastig laten filmen of uitleggen.

Storytelling
Een volledige bedrijfsfilm kan echter niet alleen bestaan bij de gratie van mooie of leuke videobeelden. Het is waarschijnlijk de meest gemaakte (beginners)fout van vele bedrijven, om in de waan van de dag de focus te hebben op het beeld. Logisch verklaarbaar, want het beeld lijkt het meest concrete en voor de hand liggende en de meeste aanbieders van bedrijfsfilms denken ook niet verder. Het is uiteindelijk echter moeilijk om puur op beeld te onderscheiden, zeker als iedereen wel iets moois laat zien. Om echt indruk te maken en kijkers aan uw bedrijfsfilm gekluisterd te krijgen moet de film vooral een goed doordacht verhaal brengen. Dit wordt ook wel storytelling genoemd. Met goede storytelling is de kijker vanaf het begin tot het eind geboeid en wordt de ware geest van uw bedrijf gecommuniceerd.

Artikel door Jean-Pierre van Maasakker, marketing en business strateeg en tevens cofounder van Zero Creative BV, een internationaal marketing bedrijf dat zich bezig houdt met innovatieve presentatiemiddelen en vormen. jpvm@zerocreative.com / www.zerocreative.com

Wilt u ook een 3D animatie laten maken, of een nieuwe bedrijfsfilm? Doe dan de Quick Scan en dien een verzoek voor een oriënterende afspraak in.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • 11.04.2017 - 11:49 uur | Norbert Stellaard

    Exact waar wij voor staan ;-)
    Nog sterker... wat dacht je van 360 graden 3d video zo direct vanuit de drone? Als je uniek wilt zijn is dat absoluut een fantastische eyecatcher!