Grote aandrijvingen thema bij DFPTC

Op 30 november 2017 vindt de Dutch Fluid Power Transmission Conference in Ede plaats. Een evenement dat wordt georganiseerd in een samenwerking tussen de Vereniging Platform Hydrauliek, de FEDA (brancheorganisatie) en het platform tandwielen. Het thema dit jaar is ‘grote aandrijvingen’ en zal onder meer de synergetische samenwerking tussen hydraulische en mechanische aandrijftechniek behandelen. Niet alleen technisch maar ook met betrekking tot TCO en de koppeling met Industrie 4.0.

De DFPC – Dutch Fluid Power Conference – is een tweejaarlijks terugkerend evenement dat wordt georganiseerd door de Vereniging Platform Hydrauliek in samenwerking met de FEDA. Traditioneel gebeurt dit in hetzelfde jaar als de WoTS maar bij de laatste editie in 2016 is gebleken dat sommige bezoekers deze twee grote events direct achter elkaar wat veel vinden. Om die reden is besloten de DFPC voortaan te organiseren in het tussenliggende jaar; om te beginnen in 2017.

Mechanische aandrijftechniek
Maar er zijn nog meer verschillen ten opzichte van de voorgaande zeven edities. Zo is de letter ‘T’ van ‘Transmissies’ toegevoegd aan de oorspronkelijke naam waarmee de huidige naam van het congres nu DFPTC luidt. Deze nieuwe combinatie geeft de organisatie de mogelijkheid om de hydraulische aandrijftechniek inhoudelijk te koppelen aan de mechanische variant. Twee technologieën die elkaar op diverse vlakken kunnen versterken.

Grote aandrijvingen
Onder andere wanneer het gaat om grote aandrijvingen wat dan ook als hoofdthema is gekozen. Het is immers de hydraulische aandrijftechniek die bijna een monopolypositie heeft in toepassingen waar grote krachten moeten worden gegenereerd en overgedragen en waar ‘hufterproof’ in het programma van eisen is opgenomen. Juist hier spelen ook de mechanische transmissies een belangrijke rol wanneer het gaat om veiligheid, beschikbaarheid en onderhoud.

Alle bijbehorende technische aspecten zullen tijdens de conferentie de revue passeren. Daarnaast zal ook expliciet aandacht worden besteed aan de Total Costs of Ownership wanneer het gaat om grote aandrijvingen. En niet te vergeten de koppeling met Industrie 4.0.

Table tops
Traditioneel zullen ook weer de table tops worden georganiseerd. Hier kunnen relevante bedrijven hun producten en diensten tonen en hebben bezoekers in de (ruime) pauzes de mogelijkheid om deze te bekijken en in gesprek te gaan. De voertaal is dit jaar Nederlands.

Praktisch
Datum: 30 november 2017
Locatie: Cinemec Ede
Toegangsprijs: € 275,- exclusief btw (inclusief lunchbuffet, koffie en thee en netwerkborrel)
Meer info en inschrijven: www.dfptc.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren