Industrie 4.0 met kleine stapjes doorvoeren

Een idee omtrent de beschikbare mogelijkheden van Industrie 4.0 (of Smart Industry) lijkt zich langzaam maar zeker te nestelen in de Nederlandse industrie. Ook in de procesindustrie. Steeds minder bedrijven spreken van een hype maar aan de andere kant leert de praktijk dat het daadwerkelijk toepassen van Industrie 4.0 een lastige zaak is en blijft. Zeker voor bedrijven die nog helemaal aan het begin van het proces staan.

Breed en complex
De moeilijkheid van Industrie 4.0 is onder andere het feit dat het een heel breed begrip betreft met een praktisch oneindig aantal variabelen. Heel grof gezegd houdt het in dat er binnen een proces, een plant, een bedrijf of zelfs verschillende locaties gegevens worden verzameld die gebruikt worden om bepaalde voordelen te behalen. Als je álles uit Industrie 4.0 wilt halen, zul je dus álles binnen een proces willen meten, álle data willen koppelen en álle mogelijke algortimen en analyses willen gebruiken om mogelijke verbanden te leggen of voorspellingen te doen. Alleen deze zin lezen is al vermoeiend, laat staan de praktische invulling ervan… 

Stel een doel
Om bovenstaande reden is aan te raden om Industrie 4.0 met kleine stapjes in te voeren. Dit betekent: starten met één doelstelling waarvan van te voren eigenlijk al vaststaat dat hier een hoog rendement is te behalen. Een doelstelling kan bijvoorbeeld breed worden geformuleerd en zich richten op het verlagen van de onderhoudskosten. Handiger is het waarschijnlijk om concreter te zijn en bijvoorbeeld te stelle dat het aantal storingen aan een pomp of afsluiter met 50% moet worden teruggedrongen of een output met 2% verhoogd.

Voorbeeld
Wanneer we het voorbeeld van de pomp of afsluiter nemen, dan wordt gestart met het plaatsen van sensoren die verschillende relevante parameters opnemen. Bijvoorbeeld flow, druk, temperatuur, trillingen, afgenomen hoeveelheid stroom enzovoorts. Door deze waarden gedurende een bepaalde tijd te meten en op te slaan, zijn in veel gevallen bepaalde trends te ontdekken die kunnen aangeven waarom een pomp of afsluiter uitvalt. Het vaststellen van de oorzaak is dan vaak al de halve oplossing waarmee het aantal storingen uiteindelijk is terug te dringen. Hetzij omdat er een ‘fout’ wordt opgelost, hetzij omdat het volgen van de trends de mogelijkheid biedt om in een vroeg stadium aan te geven wanneer uitval dreigt. In het laatste geval is op het juiste moment onderhoud uit te voeren en wordt in elk geval ongeplande stilstand voorkomen.

Creëer draagvlak
Het nemen van kleine stapjes ten aanzien van het invoeren van Industrie 4.0 is niet alleen handig om het totale proces te kunnen overzien, maar ook om draagvlak binnen het bedrijf te creëren. Wanneer ‘men’ aankondigt om Industrie 4.0 door te willen voeren, zal er ongetwijfeld weerstand ontstaan. Hetzij vanuit de directie wanneer het voorstel vanaf de werkvloer of vanuit de onderhoudsdienst komt, hetzij vanaf de werkvloer wanneer het management meent ‘iets’ te moeten met Industrie 4.0. Door klein te beginnen is het mogelijk om in relatief korte tijd positieve resultaten te presenteren. Hierdoor zullen mensen positiever aankijken tegen industrie 4.0 en wellicht ook zelf ideeën ontwikkelen waar het verzamelen en analyseren van data kan leiden tot het verhogen van de output, het verlagen van kosten, het veiliger maken van een proces enzovoorts… 

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren