Is uw industrie klaar voor een 4e revolutie?

Expertartikelen | 445 keer bekeken
Is uw industrie klaar voor een 4e revolutie?

Het klinkt als een hip modewoord: industrie 4.0. Maar wat is dit nu precies? Is het slechts een nieuwe hype die van voorbijgaande aard is? Of is het wel degelijk een serieus te nemen fase, waar de industrie niet meer onderuit komt en achterblijven geen optie is?

De wereld van de industrie kent inmiddels een aantal fases die voor behoorlijke revoluties gezorgd hebben. De uitvinding van de stoommachines zorgde ervoor dat men van handmatige productie kon overschakelen naar automatische productie. Kleinschalige werkplaatsen groeiden uit tot fabrieken en de eerste industriële revolutie was geboren. De tweede fase werd gekenmerkt door massaproductie en uitgebreide productielijnen die voor versnelde ontwikkelingen in de industrie zorgden. Pas door de komst van het computertijdperk en internet ontstond de 3e industriële revolutie. Communicatie werd vereenvoudigd en veel processen werden geautomatiseerd. Inmiddels zitten we middenin de overgangsfase van de 3e naar 4e revolutie. Een aantal bedrijven heeft deze overstap al gemaakt. Maar nog lang niet iedereen. Gaat u mee in deze verandering?

Get connected
The Internet of Things (IoT) is een wereld waarin alle apparaten met elkaar verbonden kunnen worden. Ieder apparaat dat beschikt over een IP-adres kan met een ander apparaat verbonden worden. Al die verbindingen tezamen zorgen ervoor dat ons leven comfortabeler en makkelijker wordt. IoT is het ingrediënt voor de ideale industrie 4.0. Intelligente systemen, die aan elkaar gekoppeld, ervoor zorgen dat processen optimaal, zonder al teveel menselijke tussenkomst, kunnen verlopen. Ze kunnen voorspellen, door data van processen, apparatuur en materialen te verzamelen én ze kunnen automatisch bijsturen, doordat apparaten met elkaar kunnen communiceren. In de 4e revolutie smelten alle technologieën samen en vervagen de grenzen tussen het fysieke en het digitale.

Goed voorbeeld doet goed volgen
Bosch Rexroth was één van de eerste ondernemingen met een volledig uitgeruste 4.0-fabriek. Het gehele productieproces is hier gedigitaliseerd en met elkaar verbonden door middel van cloudplatforms. Machines en systemen verzamelen alle mogelijke data en slaan deze in de cloud op, zodat deze data snel teruggehaald en weer ingezet kan worden. Enkele voorbeelden:

  • RFID: alle producten krijgen een RFID-tag mee, die het eindstation precies vertelt wat te doen. De tag zorgt ook voor een continue aanlevering van data over energieverbruik, kwaliteit, materiaal, etc.
  • Een interactief digitaal bord verzamelt, filtert en visualiseert continu de data om mogelijkheden en problemen te identificeren. Hierdoor wordt stilstand geminimaliseerd en productiviteit verhoogd.
  • Werkstations worden geladen met data van gebruikers, waardoor ze automatisch de juiste ergonomische behoeften, vaardigheden, taal etc. instellen. 
  • Het energieverbruik wordt zorgvuldig bewaakt. Stroom wordt alleen verbruikt wanneer en waar het nodig is.
  • De cloud-platforms verzamelen en slaan alle data op. Ook stuurt de cloud data terug, zodat machines en systemen altijd beschikken over de juiste softwareversie en engineeringsgegevens.
  • Opstartprocedures gebeuren niet meer handmatig. Door middel van een smart-app worden de gegevens snel geladen, waardoor de productietijd en productie zelf gemaximaliseerd worden.
  • Aanpassingen in het productieproces kunnen in een virtuele simulatieomgeving getest worden. Na een succesvolle test kunnen de nieuwe modules snel geïntegreerd worden in de productielijn.

Smart, smarter, smartest
Het toepassen van 4.0 heeft dus flink wat voordelen. In het kort komt het hierop neer: door de enorme efficiëntieslag kunt u kosten besparen en uiteindelijk dus concurrerender zijn voor uw markt. Een industrie 4.0 houdt echter niet op bij alleen het productieproces en kan toegepast worden op alle systemen die een organisatie bezit. 

Door de voortdurende ontwikkeling in systeemintelligentie kan men tegenwoordig zogenoemde smart buildings creëren. Allerlei soorten koppelingen zijn er al mogelijk tussen facilitaire systemen, zoals o.a. gebouwbeheersystemen, klimaatbeheersing en veiligheid- en beveiligingsinstallaties. Door de efficiëntieslag op primaire bedrijfsprocessen ook door te zetten naar secundaire processen, wordt er een zo intelligent mogelijke organisatie gecreëerd, zodat mensen en middelen op de meest effectieve wijze kunnen werken en dus ingezet kunnen worden.

shutterstock_518648329.jpg

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren