Kent u het Nederlands kennisnetwerk NL GUTS al?

Expertartikelen | 349 keer bekeken
Kent u het Nederlands kennisnetwerk NL GUTS al?

Goedendag beste lezers, 

Het Nederlandse kennisnetwerk binnen de procesindustrie gericht op scheidingsprocessen, Netherlands Group of Users of Technology for Separation kortweg NL GUTS, bestaat inmiddels meer dan twintig jaar. Daarin zit veel ervaring, die wellicht voor u van nut kan zijn. Vanaf vandaag zal elke twee weken een onderwerp op ProcessingProfs aan bod komen.

Even een korte introductie van dit netwerk. De naam zegt het al: het is een netwerk van gebruikers, bedrijven die scheidingsprocessen in de productie hebben draaien. Zij variëren van chemie, olie & gas tot farmacie, biobased en voedingsmiddelen. Het doel van NL GUTS is het verbeteren van scheidingsprocessen gericht op energiebesparing, lager grondstoffenverbruik en betere producten door het uitwisselen van kennis en ervaring onderling en tussen kennisinstellingen of technologieleveranciers en de procesindustrie.

Waarom verdient scheidingstechnologie een aparte plaats? In de procesindustrie ligt het grootste aandeel van het energieverbruik bij de scheidingsprocessen en het rendement van de scheiding bepaalt de uiteindelijke productkwaliteit. Het scheidingsproces verbeteren of vervangen draagt dus direct bij aan de Nederlandse klimaatdoelstellingen.

Op www.nlguts.nl staan onze leden. Zij betalen een contributie waarmee NL GUTS kleinschalige testen ondersteunt voor het valideren van (nieuwe) scheidingstechnologieën van MKB technologieleveranciers. Dat doen wij samen met ISPT in zogenaamde Early Adopter Projecten.

Mocht u een technologieleverancier zijn of in een kennisinstelling werkzaam met een innovatief scheidingsproces, neem gerust contact op voor een presentatie tijdens één van onze vijf bijeenkomsten per jaar. Daar heeft u alle gelegenheid om u en uw technologie voor te stellen en te polsen hoe de industrie die zou inzetten. Samenvattingen van de presentaties komen op de website van NL GUTS en in deze rubriek komen zij ook aan bod.

Ik wens u de komende tijd veel informatief leesplezier en mocht u als gebruiker lid willen worden van NL GUTS een eenvoudige e-mail is voldoende en ik bel u.

>> Stel hier een vraag aan Jan Koning

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren