3 trends in mixer technologie

15.09.2015 | Trends | 1183 keer bekeken
3 trends in mixer technologie

Mixers vormen een belangrijk onderdeel in de procestechnologie en komen we in alle delen van de industrie tegen. Met steeds nieuwe processen, strenger wordende regelgeving en hogere efficiency-eisen wordt de mixer een steeds opmerkelijker product waarin ook andere technieken worden geïntegreerd. Drie trends waar u rekening mee moet houden.

Trend 1: Niet alleen mixen
De mixer wordt steeds meer een ‘alleskunner’  die voor verschillende deelprocessen wordt ingezet. Het granuleren is zo’n voorbeeld, waarbij mechanische en thermische processen steeds vaker worden gecombineerd. In de kunstmestindustrie kunnen op die manier bijvoorbeeld verschillende kunstmestsamenstellingen in één mixer worden geproduceerd. Ook combinaties met drogers in de chemische en voedingsmiddelenindustrie komen we steeds vaker tegen.

Trend 2: Snelle wisseling van batches
De vraag naar specifieke producten neemt in de procesindustrie nog steeds toe. In de kunststofindustrie waar kleurwisselingen frequent voorkomen, maar ook in de voedingsmiddelenindustrie ontstaat dan behoefte aan kleinere mixers die zich beter lenen voor snelle batchwisselingen. Een andere oplossing wordt geboden door mixers die zich door hun ontwerp snel laten vullen, legen en reinigen. In de chemische, farmaceutische en voedingsindustrie wordt daarnaast ook gebruik gemaakt van kleine mixers gecombineerd met een zeer snelle en uiterst nauwkeurig doseerunit. De unit verkort de start-up en run-downtijden en versnelt het wisselen van batches.

Trend 3: Maatwerk
Een trend die we niet alleen zien in de wereld van mixers, is de trend naar maatwerk. Dat maatwerk is niet alleen nodig voor nieuwe processen en producten maar ook bij regelmatige wisseling van grondstoffen die een andere inzet van de mixer vereisen. Hier kunnen zeer uiteenlopende oplossingen voor worden ontwikkeld, waarbij -afhankelijk van de vraag- gekozen wordt voor een combinatie van compact ontwerp, multifunctionele mogelijkheden en procesbewerkingen, e.d.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren