3D goud printen zet verdienmodel sieradenindustrie op zijn kop

10.08.2015 | Branchenieuws | 2324 keer bekeken
3D goud printen zet verdienmodel sieradenindustrie op zijn kop

Een industrietak die in een hoog tempo 3D printtechnologie integreert, is de juwelenindustrie. Voor deze industrietak is 3D printen een echt disruptieve technologie, omdat de techniek de ontwerpers en producenten in staat stelt zaken heel anders aan te pakken dan tot nog toe mogelijk was. Ook ontstaan er nieuwe verdienmodellen door consumenten bij het design te betrekken.

Aanvankelijk zette de sector 3D printen vooral in voor het printen van gietvormen. Nu kiest men ook voor het lasersmelten van goud. Dat biedt de mogelijkheid om gewicht te besparen doordat men holle structuren kan printen. Deze  gewichtsbesparing kan tot meer dan de helft van het oorspronkelijke gewicht oplopen, wat bij een duur materiaal als goud direct vertaald wordt naar een kostenbesparing. Met name geldt dit als er broches of hangers worden geprint, want vreemd genoeg wil de consument bij een gouden ring juist wel gewicht voelen. 

Industriële oplossing
Opvallend is dat de fabrikanten van 3D metaalprinters die zich specifiek op deze sector richten, erin slagen oplossingen te ontwikkelen die ook de algemene metaalindustrie verlangt als het om 3D printen gaat. Verschillende fabrikanten van lasersmeltmachines hebben speciale versies voor de juwelenindustrie ontwikkeld. Zo brengt het Britse Cooksongold een aangepaste EOS-machine op de markt voor de juwelenindustrie. Dit is een metaalprinter met verwisselbare bouwkamer met aangepaste hopper (die het metaalpoeder toevoert). Hierdoor verhoogt men de productiviteit van de machine en voorkomt men verspilling van niet gesmolten goudpoeder. Dat kan volledig gerecycled worden. Cooksongold, onderdeel van een Duitse groep, laat hiermee zien een oplossing te hebben gevonden voor de vraag die ook de industrie heeft als het om 3D metaalprinten gaat: snel en eenvoudig de unit waarin het metaal gesmolten wordt verwisselen.


Goede oppervlaktekwaliteit
De kwaliteit bij het 3D printen van goud is ondertussen dusdanig dat een lichte polijstbewerking achteraf volstaat om de afwerkingsgraad te verkrijgen. De oppervlaktekwaliteit direct na het 3D printen ligt iets onder die van gieten de tot nog toe veel gebruikte productietechniek voor sieraden. Een nieuwe ontwikkeling in Engeland is het machinaal polijsten met een mix van keramische en siliconenmedia. Na 3 uur levert dat hoogglans op.

Algoritme brengt designkennis in
Een andere ontwikkeling waar men in Groot-Brittannië aan werkt, is een algoritme dat het interactief designen van een juweel mogelijk maakt. De consument krijgt zo veel meer invloed op het ontwerp van het sieraad, het algoritme zorgt er op de achtergrond voor dat alle noodzakelijke designelementen voor 3D metaalprinten in het ontwerp worden geïntegreerd. De sieradenindustrie verwacht dat consumenten bereid zijn meer te betalen als ze hun eigen, uniek design mee kunnen creëren. Opnieuw geeft dus ook bij deze toepassing van 3D printen design mede de doorslag. Niet alleen zijn er designs maakbaar die je met traditionele methoden niet kunt realiseren, ook laten zich eenvoudig bestaande producten integreren in een sieraad, bijvoorbeeld een deel van een oude ring.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren