ATEX Event in Maarssen op 30 november 2016

20.10.2016 | Branchenieuws | 701 keer bekeken
ATEX Event in Maarssen op 30 november 2016

ATEX houdt gemoederen nog steeds bezig

Toen de ATEX richtlijn werd ingevoerd waren er vele vragen vanuit uiteenlopende branches over de interpretatie ervan en hoe deze richtlijn het beste in de praktijk kon worden gebracht. Zeker vanuit de procesindustrie waarin niet alleen gas- maar tevens stofexplosies een reëel gevaar vormen. Maar ook in de jaren erna is de vragenstroom op gang gebleven; onder andere naar aanleiding van verschillende ontwikkelingen in de wet- en regelgeving. 

Zo zijn sinds half augustus 2016 de ISO 80079-36 en -37 normen geharmoniseerd. Dat betekent dat mechanische apparatuur in explosiegevaarlijke gebieden kan worden gecertificeerd conform de nieuwste normen. Deze ontwikkeling levert vragen op als: Wanneer valt mechanische apparatuur eigenlijk onder ATEX? En: hoe moet deze apparatuur worden beoordeeld en gemarkeerd?

ATEX Event
Onder andere deze vragen worden beantwoord tijdens het ATEX Event dat wordt georganiseerd door IAB Ingenieurs in samenwerking met Adinex op 30 november. Directeur eigenaar van IAB Ingenieurs Andrie Brakke geeft aan: “In de dagelijkse praktijk beantwoord ik veel ATEX gerelateerde vragen over onder meer zonering, de installatie van elektrische apparatuur, inspecties en persoonscertificering (IECEx05) certificering. 

Het leek me zinvol om al deze vragen centraal te behandelen tijdens een ATEX Event waarin niet alleen de ‘regeltjes’ worden behandeld, maar waar vooral de praktijk ruim aan bod komt en er de mogelijkheid bestaat om de eigen praktijksituatie en bijbehorende vragen te delen met verschillende ATEX experts.

Programma
Het programma start ’s middags om 14 uur en zal rond 21 uur eindigen. In deze uren volgt de bezoeker lezingen en demonstraties over eerder genoemde thema’s. Zo wordt bijvoorbeeld een live demonstratie gegeven van de montage van een Ex-wandcontactdoos en lasdoos én wordt ‘live’ geïnstalleerde apparatuur geïnspecteerd; inclusief de elektrische beproevingen.

Uiteraard behoort ook een dinerbuffet tot het programma dat wordt gevolgd door een live demonstratie explosies. Hierbij wordt aan de hand van diverse proeven het gevaar en risico van explosies getoond. Tijdens de plenaire afsluiting zullen de meest relevante en interessante vragen die gedurende de dag zijn gesteld – onder andere aan de Q&A tafel – worden beantwoord.

Praktische informatie
Datum: 30 november 2016
Kosten: €. 195,00 pp ex btw. Inclusief dinerbuffet en netwerkborrel.
Locatie: Innstyle, Herenweg 55, Maarssen
Meer info en inschrijven: http://atexevent.nl/

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren