Atlas uit Eindhoven moet 3D-markt een boost geven

16.02.2016 | Branchenieuws | 630 keer bekeken
Atlas uit Eindhoven moet 3D-markt een boost geven

Om de 3D-printmarkt in Nederland een boost te geven, heeft een samenwerkingsverband van 22 partijen waaronder TNO, BOM en TU/e, het initiatief genomen voor de 3D-Print Atlas van Nederland. De atlas geeft een overzicht van 700 dienstverleners op het gebied van 3D-printen en scannen.

In de atlas kan de gebruiker eenvoudig zoeken aan de hand van een beperkt aantal criteria. Alle bedrijven en instellingen kunnen gratis zelf een profiel aanmaken. In de 3D-Print Atlas staan leveranciers van software, scanners, printers en materialen. Ook vindt men er ontwerpers en productie- & post-processingpartijen, onderzoeksinstituten.

Daarnaast toont de 3D-Print Atlas inspirerende cases, concrete voorbeelden en een overzicht van service providers, machineleveranciers, kennisinstellingen en andere organisaties.

De informatie is gratis en toegankelijk voor iedereen, amateur of hightechbedrijf. Bedrijven die nog niet in de atlas staan, kunnen zich aanmelden. De Kamer van Koophandel beheert de atlas. Bedrijven zoals Ultimaker, 3D Hubs en Leapfrog ondersteunen het initiatief.

Bron: ED.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren