Betaalbare desktop waterstraalsnijder

17.10.2016 | Branchenieuws | 602 keer bekeken

Waterstraalsnijden is een bewezen methode om ingewikkelde en nauwkeurige uitsnijdingen te maken in nagenoeg elk soort materiaal. De machines zijn overwegend groot en kostbaar en dat houdt vaak de inzet ervan tegen. De Wazer brengt daar verandering in als eerste waterstraalsnijder op bureauformaat. Hij leent zich voor hard en zacht materiaal en werkt met een nauwkeurigheid die vergelijkbaar is met de grotere machines maar dan tegen lagere kosten. 

De desktop snijder is een ontwikkeling van studenten aan de universiteit van Pennsylvania en blijkt eenvoudig in gebruik te zijn. De Wazer wordt met een USB-kabel aan een laptop gekoppeld zodat gewerkt kan worden met de standaard tekeningformaten .svb of .dxf. Het materiaal wordt vervolgens op het snijplatform gelegd, de hoogte van de straal ingesteld en de watertoevoer geopend.

De desktop maakt gebruik van hogedruk-water en zandachtige schurende deeltjes om door materialen zoals staal, titanium, aluminium, glas, steen, tegel en koolstofvezel te snijden. Volgens het bedrijf maakt de Wazer sneden met een breedte van ca. 1,5 mm.

De Wazer is aanzienlijk goedkoper dan zijn grotere broers. Dat is te danken aan de lagere watersnijdruk. Dit beïnvloedt niet de nauwkeurigheid van de sneden door verschillende materialen maar zorgt er wel voor dat het snijden wat langer duurt. Dat hoeft voor producenten, ontwerpers, e.d. echter geen belemmering te zijn.

Zien hoe de Wazer werkt? Bovenstaande video geeft een indruk.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren