Dakpannen met ingebouwde zonnepanelen

17.11.2016 | Trends | 864 keer bekeken
Dakpannen met ingebouwde zonnepanelen

Dakpannen om je eigen stroom op te wekken. Ze zijn er inmiddels! Tesla-baas Elon Musk introduceerde ze recent. Een aantrekkelijk manier om je woning uit te breiden met panelen voor zonne-energie. De dakpannen worden in verschillende soorten, kleuren en stijlen geleverd.

De dakpannen zijn opgebouwd uit meerdere lagen: één laag die bestaat uit een zeer efficiënte zonnecel die zelfs al bij warmere dagen energie produceert; een filmlaag waarmee de cellen worden opgenomen in het dak en blootgesteld aan de zon en een laag duurzaam, schokbestendig gehard glas. De middelste laag zorgt ervoor dat de doorzichtige dakpannen er vanaf de onderzijde als een echte dakpan uitdien. Pas wanneer je recht tegen de dakpan aankijkt, zie je het geïntegreerde zonnepaneel. Voor de productie wordt gebruik gemaakt van een stevig kwarts dat de dakpan een lange levensduur moet garanderen.

De introductie van de zonnedakpannen viel samen met de introductie van de Powerwall 2, de thuisbatterij van Tesla. De Powerwall en dakpannen laten zich als één systeem integreren. Een overschot aan opgewekte elektriciteit kan zo worden opgeslagen voor later gebruik, bijvoorbeeld om de elektrische auto weer op te laden. De nieuwste versie van de Powerwall heeft een opslagcapaciteit van 14 kWh.

In onderstaande video legt de bestuursvoorzitter van Tesla, Elon Musk, nog eens uit hoe de verschillende onderdelen samenhangen. Vanaf volgende zomer wil Tesla beginnen met het aanleggen van zonnedaken. 


Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren