De best bekeken producten en oplossingen van 2015

22.12.2015 | Branchenieuws | 683 keer bekeken
De best bekeken producten en oplossingen van 2015

In het jaar 2015 zijn weer veel nieuwe producten en oplossingen verschenen op het platform Processingprofs. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van de best bekeken oplossingen en producten per maand. 


Januari

Nieuw: Ystral High Shear Dispermix voor een extreem intensieve menging
De nieuwe Ystral High Shear Dispermix zorgt voor een nóg intensievere menging van poeders in vloeistoffen. Bestond er al de Ystral Dispermix, een krachtige verticale stuwstraalmenger voor een goede inmenging en dispergering van poeders in vloeistof, nu heeft Ystral dit succes verder uitgebreid.

Lees verder

Februari

Slechte voor- en nacalculatie is één van de hoofdoorzaken van falingen
Bij heel wat bedrijven gebeurt de voor- en/of nacalculatie niet of niet consequent. Gepresteerde uren worden manueel ingegeven, werkelijke kosten zijn niet correct en het up-to-date houden van deze gegevens is zo arbeidsintensief dat er van voor- en nacalculatie vaak geen sprake meer is.

Lees verder


Maart

4 tips voor het vinden van de juist pomp
Bent u op zoek naar de juiste pomp voor uw applicatie? Het aanbod van pompen is erg groot, om te zorgen dat u een pomp vindt die uw proces verder helpt hebben we vier aandachtspunten voor u op papier gezet.

Lees verder


April

Dry disconnect coupling: voor het lekvrij koppelen en ontkoppelen van slangen

Verspilling van medium en verontreiniging van onze omgeving worden steeds belangrijker. Om dit tegen te gaan leveren wij de Mann Tek® Dry Disconnect koppelingen voor lekvrij koppelen en ontkoppelen van slang of Safety Break Away koppelingen om lekkage te voorkomen bij het losbreken van een leiding.

Lees verder


Mei

Vijf verbetertips voor uw persluchtinstallatie

Perslucht is een belangrijk deel van een productieproces. Toch krijgt een compressor doorgaans niet de juiste aandacht. Dat is jammer, want daarmee gaat vaak onnodig veel geld verloren. Geveke geeft u 5 tips waarmee u de prestatie van uw compressor kunt checken en energie -en dus geld- kunt besparen.

Lees verder


Juni 

Warmteterugwinning in de procesindustrie

Warmteterugwinning is HOT! In veel processen is warmte een restproduct, of soms een afvalproduct, terwijl warmte een kostbaar goedje is. Niet iets om zomaar te laten ontsnappen. Kapp begrijpt hoe waardevol warmte is. Bij diverse opdrachtgevers mochten we daarom meedenken over hergebruik van warmte.

Lees verder


Juli

Compacte schuine zitting klep met 3-standen Actuator

Met de 3-positie actuator breidt Bürkert het proceskleppen-programma verder uit. Naast de normale positie "open" en "gesloten" kan de aandrijving ook een "middenpositie" innemen. Applicaties met twee debieten kunnen hiermee perfect worden afgedekt.

Lees verder


Augustus

Het sinterlamellenfilter voor hoge temperaturen

Een vooraanstaande producent van diervoerders maakt al jarenlang gebruik van gesinterde kunststof filterelementen. Dat ging eigenlijk altijd goed, behalve tijdens hete zomers. Dan liep de procestemperaturen in de maalmolens en in de drogers vaak op tot boven de 70°C.

Lees verder


September

Introductie PowerSHEAT – carbonheating, een nieuwe verwarmingsmethodiek

Al vele decennia levert Huikeshoven oplossingen op basis van verwarmingskabels. Vaak als tracing, maar ook verwerkt in mantels, slangen en matten. In veel situaties zijn deze betrouwbare verwarmingskabels een goede oplossing. Soms wordt er echter wat meer verlangd van een verwarmingsproduct.

Lees verder


Oktober

Urencalculatie en planning voor mechanical engineers

Voor een offerte wordt de engineer gevraagd hoeveel uur hij nodig heeft voor een project. Lastig. Hij doet ruwe inschatting. De opdracht valt. Mooi. Maar... De engineer verbruikt veel meer uren dan gebudgetteerd. Het projectresultaat schiet omlaag. Herkenbaar? Dan is het tijd voor deze cursus.

Lees verder


November 

Bent u op zoek naar aseptische afsluiters?

Door de jarenlange ervaring en de samenwerking met een aantal genormeerde fabrieken, is Rodesta de juiste partner voor uw proces en biedt u een volledig productprogramma voor alle steriele en ultra-hygiënische toepassingen.

Lees verder


December

5S Plus gids: Creëer een visuele werkplaats

Ontdekken best practices voor een leanere en veiligere werkplaats. Leer hoe u verspilling kunt verminderen en de productiviteit en kennis van uw werknemers kunt verbeteren. Bekijk voorbeelden van wat 5S Plus allemaal voor u kan doen. Download de gratis 5S Plus gids.

Lees verder

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren