Drone-ei van Columbus

03.03.2016 | Branchenieuws | 834 keer bekeken

Drones hebben de naam dat ze gemakkelijk te vervoeren zijn. Toch is de verzameling rotoren, propellertjes en andere onderdelen in veel gevallen maar net in een doos te vervoeren. Dat is heel wat anders bij de PowerEgg – een kant-en-klaar ‘drone-ei’ dat makkelijk in een rugzak kan worden vervoerd.

De PowerEgg is een commerciële doorontwikkeling van een industriële drone. Het ei van deze quadcopter functioneert niet alleen koffer maar zorgt ook voor een compacte en stabiele uitvoering. Na het inschakelen komen vier armen omhoog die dienst doen als aandrijving. De onderzijde van het drone-ei is gereserveerd voor een 4K HD-camera die dankzij een 3-assige constructie garant staat voor 360 graden beeldmateriaal. Na het uitschakelen ‘vouwt’ de PowerEgg zich keurig in elkaar tot een compleet ei.

Volgens ontwikkelaar PowerVision is het drone-ei licht van gewicht en klein genoeg om in een rugzak te worden meegenomen. Naast gebruik in de open lucht voorziet het bedrijf ook binnenhuistoepassingen. De PowerEgg wordt geleverd met een afstandsbediening die volgens de leverancier eenvoudig in gebruik en intuïtief is. De PowerEgg komt naar verwachting dit jaar op de markt.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren