Eenvoudige testmethode geeft zicht op hygiëne

12.12.2016 | Branchenieuws | 370 keer bekeken
Eenvoudige testmethode geeft zicht op hygiëne

In nagenoeg ieder procesomgeving worden hoge eisen gesteld aan de hygiëne. Dat geldt in het algemeen voor partijen die aan de hoge eisen van voedselveiligheid en -kwaliteit moeten voldoen en in het bijzonder voor de levensmiddelenverwerkende industrie.

Om de hygiëne van oppervlakken die bijvoorbeeld met levensmiddelen in aanraking komen snel te kunnen testen is er een snelle en kwalitatief goede testmethode beschikbaar. Met deze Clean Card Pro kan op eenvoudige wijze worden vastgesteld of verspreiding van schadelijke micro-organismen heeft plaatsgevonden. Deze testmethode kan door iedereen worden uitgevoerd en geeft direct uitsluitsel over de hygiënische staat van de (werk)omgeving.

De kaart is kleiner dan een visitekaartje en is aan één zijde voorzien van een geperforeerd oppervlak. Onder het geperforeerde deel bevindt zich een speciaal geïmpregneerde testlaag die reageert op de aanwezigheid van micro-organismen. Door het te testen oppervlak met water te bevochtigen en hierover met het geperforeerde deel van de Clean Card Pro te wrijven, wordt de test uitgevoerd. Wanneer de gele testlaag na 30 seconden verkleurt naar groen of blauw is er sprake van vervuiling. De mate van vervuiling kan worden bepaald door het verkleurde testoppervlak te vergelijken met een meegeleverde modelkaart.

De testmethode wordt geleverd als complete kit, die naast testkaarten, een flesje met verstuiver en een modelkaart bevat. De werking van de testmethode wordt in deze video gedemonstreerd: https://www.youtube.com/watch?v=qCydW9OozkM

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren