Gaan robots elke medewerker in een fabriek vervangen?

04.03.2016 | Branchenieuws | 771 keer bekeken

Op internet zagen we deze video van het bedrijf Boston Dynamics. De robot die u hier ziet is de Atlas robot en kan zelfstandig al heel veel taken uitvoeren. De vraag die bij ons naar bovenkomt is: 'Worden veel medewerkers in een fabriek straks overbodig en vervangen door deze robots?'. Wat denkt u?

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • Jack Schoonbrood
    01.03.2016 - 15:49 uur | Jack Schoonbrood

    Uiteindelijk zullen vrijwel alle productie onderdelen (logistiek en het "maakwerk")nagenoeg geheel onbemand zijn. Dit betreft niet de organisatie besturing, de ontwerp afdeling, e.d. Mechanisering, automatisering en robotisering hebben dan menselijke werkzaamheden in de productie tot een minimum teruggebracht.
    Het is t.z.t. efficiënter en effectiever. De mens werkt dan aan onderwerpen waar de eigenschappen van de mens vooralsnog superieur zijn (creativiteit, inzicht, empathie, spiritualiteit etc); denk aan facetten van dienstverlening, kunst-cultuur, zorg etc.
    Belangrijk lijkt mij dat we maatregelen nemen (o.m. wetgeving) om te voorkomen dat robotten zelfstandig acties gaan ondernemen waarbij ze de mens onder druk gaan zetten / overheersen.