Google in 2017 100% duurzaam?

03.01.2017 | Branchenieuws | 250 keer bekeken
Google in 2017 100% duurzaam?

Google wil in 2017 volledig draaien op duurzame energie. De tech-gigant verwacht voldoende wind- en zonne-energie te kunnen inkopen om alle vestigingen, inclusief datacenters van energie te kunnen voorzien. Daarnaast investeert het bedrijf in het aanmaken van nieuwe duurzame energiebronnen. 

Google verbruikt 5,7 terawatt aan elektriciteit. Momenteel koopt het bedrijf als duurzame energie in en genereert het zelf. Een deel van de energie die wordt ingekocht, maakt deel uit van grootschalige lange termijn contracten.  Er wordt nu op ingezet om alle elektriciteit die nodig is voor de wereldwijde bedrijfsprocessen te verduurzamen. Dat wordt aantrekkelijk gemaakt door de dalende kosten van wind- en zonne-energie. Financiële en duurzame voordelen gaan zo hand in hand.

Het bedrijf heeft 20 overeenkomsten voor de aanschaf van duurzame elektriciteit waarmee toegang wordt verkregen tot 2,6 GW aan wind- en zone-energie. Het resulteert in 3,5 miljard dollar aan investeringen in een duurzame energie-infrastructuur. Hiertoe behoort ook technologie om 24 uur per dag energie beschikbaar te hebben, dus onafhankelijk van wind en zon.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren