Hoverboard laat je rakelings over water vliegen

21.08.2015 | Branchenieuws | 1933 keer bekeken
Hoverboard laat je rakelings over water vliegen

Hij is echt én vliegt zelfs over water: een hoverboard van Lexus dat veel weg heeft van een vliegend skateboard. De ontwikkeling van de Lexus Hoverboard begon 18 maanden geleden met twee bedrijven die zich hebben toegelegd op het laten zweven van voorwerpen. In de loop van het project werd ook professioneel skateboarder Ross McGouran bij de ontwikkeling betrokken. Het resultaat is spectaculair.


Het hoverboard beschikt over twee reservoirs waarin supergeleidend materiaal bij een temperatuur van -197 graden wordt bewaard. Die lage temperatuur wordt bereikt doordat het materiaal is ondergedompeld in vloeibare stikstof. Wanneer het Lexus Hoverboard vervolgens boven een magnetisch spoor wordt geplaatst, bevriest als het ware het magnetische veld in de supergeleiders van het Hoverboard waardoor deze blijft zweven. De kracht is zo sterk dat iemand op het Lexus Hoverboard kan staan en er zelfs op kan springen.

De testen met het hoverboard werden uitgevoerd in een speciaal skatepark waar een traject met bijna 200 meter magnetisch spoor werd aangelegd. Het magnetische materiaal werd onder de oppervlakte van het skatepark gemonteerd werd. Hiermee kan het Lexus Hoverboard trucs laten zien die geen enkel skateboard na kan doen. Zweven over het water is daar één van. Dat neemt niet weg dat het grinden over een leuning, een kickflip of jump over een auto ook gewoon mogelijk zijn met deze hoverboard.

Over de totstandkoming en uitvoering van het project gaat deze video.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • Joop Gisbers
    25.08.2015 - 20:31 uur | Joop Gisbers

    Net als in "Back to the Future".....