Kloppend hart van de robotica

20.06.2016 | Branchenieuws | 398 keer bekeken
Kloppend hart van de robotica

Waar de Amerikanen Silicon Valley hebben, hebben wij sinds kort Robo Valley. Meer dan 170 robotwetenschappers uit verschillende expertisegebieden, entrepreneurs en besluitvormers zijn hier samengebracht. 

Een uniek roboticanetwerk met het Robotica Instituut van de TU Delft als kloppend hart. Hier wordt de volgende generatie robots ontwikkeld. Met RoboValley is de kennis en expertise van de TU Delft niet meer verspreid over verschillende faculteiten maar samengebracht en toegankelijk gemaakt voor bedrijven.

Met het robotica-instituut wordt ingespeeld op verschillende trends en geprofiteerd van tal van economische voordelen. Economische groei is daar een van. Maar daarnaast draagt robotica ook bij aan de aanpak van maatschappelijke uitdagingen, zoals de klimaatverandering, de vergrijzing, de groeiende wereldbevolking en voedseltekorten.

Het RoboValley-programma helpt bedrijven en start-ups die zich in Delft willen vestigen door de automatiseringwensen van deze bedrijven te koppelen aan de juiste experts. Bedrijven en wetenschappers weten zich met RoboValley bovendien verzekerd van ‘zichtbaarheid’. En last but not least: RoboValley is via het RoboValley Investment Fund de spin in het financieringsweb. 

Recent startte durfkapitalist Chrysalix samen met Robo Valley dit fonds met een potentiële omvang van 100 miljoen euro. Het RoboValley Investment Fund is bedoeld als aanjager achter de wereldwijde robotica-revolutie. Het fonds gaat profiteren van de gezamenlijke expertise en netwerken van Chrysalix en RoboValley. Vernieuwende robottechnologie wordt zo niet alleen blootgelegd; er wordt ook in geïnvesteerd en bij potentieel succes wordt het op de markt gebracht.  De expertise van Chrysalix op het gebied van financiering en vermarkting van industriële innovaties en de middelen en knowhow van het RoboValley Fund vormen een fraaie combinatie om marktontwikkelingen voor veelbelovende robottechnologie te versnellen.

Meer weten over RoboValley. Deze video neemt je mee naar het kloppend hart hiervan:

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren