Kunststof afval innovatief verwerken tot waardevolle eindproducten

18.04.2016 | Branchenieuws | 719 keer bekeken
Kunststof afval innovatief verwerken tot waardevolle eindproducten

De procesindustrie wordt vaak in verband gebracht met bedrijven waarin grote hoeveelheden grondstoffen worden verwerkt tot een eindproduct. De Better Future Factory (of staat de afkorting BFF voor Best Friends Forever?) is een voorbeeld van een bedrijf waarbij dit niet altijd het geval is. Centraal bij deze medewerkers staan duurzaamheid en het verwerken van ‘afval’stromen” waaronder kunststoffen. Hiervoor is het niet altijd nodig om grote faciliteiten in te richten; en mocht het toch nodig zijn dan worden partners ingeschakeld.

Nieuwe generatie ingenieurs
Kenmerkend is bovendien dat hier een nieuwe generatie ingenieurs aan het werk is. Zij hebben tijdens hun studie en afstuderen duidelijk meegekregen dat een technisch product of proces onderdeel uitmaakt van een keten die uiteindelijk een eindgebruiker kent. Bij de ontwikkeling van hun producten wordt hier dan ook expliciet rekening mee gehouden zodanig dat het eindproduct niet alleen technisch verantwoord is, maar uiteindelijk ook bruikbaar is voor de beoogde doelgroep.

Mede-oprichtster van BFF Laura Klauss: “Dat deze aanpak succesvol is, blijkt onder meer uit het feit dat sommige van onze producten inmiddels worden geproduceerd binnen een zelfstandige onderneming. Bijvoorbeeld Perpetual Plastic BV en Refil BV. Door de samenhang van deze projecten doen we nieuwe kennis op en breiden we ons netwerk uit. Bovendien leidt het vaak tot nieuw onderzoek en nieuwe innovatieve ideeën. We werken overigens ook in opdracht en helpen andere bedrijven met het tastbaar en schaalbaar maken van hun MVO strategie.”

Concrete producten
Binnen de eigen werkplaats in Rotterdam hebben de innovatieve ingenieurs inmiddels verschillende producten ontwikkeld op basis van PETflessen, autodashboards en de binnenzijde van koelkasten. Een aansprekende voorbeeld zijn bijvoorbeeld de filamenten (kunststof ‘draden’ voor 3D printing) uit PET flessen. Klauss: “Voor het maken van hoogwaardige producten is het van belang dat het 3D print filament een consistente diameter en samenstelling heeft. Na veel onderzoek en optimalisatie van het proces, hebben we met Refil hoge kwaliteit filamenten ontwikkeld waarmee je dezelfde kwaliteit prints verkrijgt als met ‘nieuwe’ kunststof.”

Tegels
Tevens is het bedrijf betrokken bij een project in Afrika waar eveneens PET flessen door de lokale bevolking worden verwerkt. Maar hier tot wandtegels. Klaus: “Bij het smelten van PET materiaal smelt streeft de verwerker meestal naar de productie van een heldere kunststof waarmee hij weer nieuwe, doorzichtige producten kunt maken. Bij het low-tech verwerken verkrijg je echter een volledig ondoorzichtige kunststof waarin zich bovendien gekleurde elementen bevinden. Het uitgeharde materiaal blijkt bovendien bijzonder hard te zijn. In plaats van naarstig verder te zoeken naar een methode om het gerecycled materiaal doorzichtig te krijgen, is dit resultaat gebruikt om wandtegeltjes te maken. Mensen in Afrika kunnen ze zelf maken met behulp van een eenvoudige oven en een mal, en naar wens zelf gebruiken of leveren aan de plaatselijke bouwmarkt voor verkoop. 

Zo eenvoudig als het klinkt is het natuurlijk niet gegaan. We werken bij dit project samen met een bedrijf dat reeds langer actief is in Afrika en daar iets sociaals wilde doen voor de plaatselijke bevolking. Om de kans van slagen te optimaliseren is gedegen vooronderzoek gedaan waaruit onder meer bleek dat de grondstoffen voor deze tegels daar letterlijk overal op straat ligt, dat er behoefte is aan wandtegels in verband met hygiëne en dat mensen daar graag delen met hun familie. We willen hen dus ook zeker niet dwingen om geld te verdienen met het maken van tegeltjes, maar bieden hen met eenvoudige gereedschappen wel de mogelijkheid om de tegeltjes te maken en er vervolgens wat nuttigs mee te doen. Wij op onze beurt hebben in deze een stap gemaakt om een lineaire materiaalstroom om te zetten in een circulaire waarmee een kleine stap is gezet in de problematiek van de afvalberg.”

De inspanningen en het enthousiasme van Laura Klauss hebben haar onlangs de publieksprijs van de ‘Friso Ingenieursprijs’ opgeleverd (uitgereikt door het Koninklijk instituut Van Ingenieurs (KIVI). 

www.betterfuturefactory.com

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren