Op één wieltje door de straten

29.10.2015 | Trends | 1186 keer bekeken
Op één wieltje door de straten

Een poosje geleden kon je al lezen over het hooverboard dat Lexus ontwikkelde om te kunnen vliegen zoals een hoovercraft dat over water doet. Alhoewel de ontwikkeling in een ver gevorderd stadium is, zal de marktintroductie nog wel even op zich laten wachten. Tot die tijd is de Hoverboard (één o) een prima alternatief. 

In plaats magneten werkt dit board met één wiel dat de ‘surfer’ zelf kan versnellen door voorover te buigen of af te remmen door achterover te leunen. Een beetje vergelijkbaar met de inmiddels volledig ingeburgerde Segway.

Er was overigens al een vergelijkbaar alternatief maar de producent van deze Hoverboard claimt dat zijn elektrische board niet alleen sneller is maar ook een grotere actieradius heeft en sneller kan worden opgeladen.

De Hoverboard weegt 11 kg en wordt aangedreven door een motor met een vermogen van 5000 Watt die in de aandrijving van het wiel is ondergebracht. De topsnelheid bedraagt maar liefst 26 km/u en een bereik van een kleine 20 km. Sonardetectie (zoals aan boord van onderzeeërs) zorgt ervoor dat het board zichzelf in balans kan houden en parallel aan de ondergrond. Aardig detail: de energie die vrijkomt bij het remmen wordt later weer gebruikt wanneer er wordt versneld.

Wie voor zo’n board kiest, wil natuurlijk ook een beetje kekke uitvoering. Het board is daarom voorzien van LED-verlichting en ingebouwde speakers om tijdens het ‘surfen’ muziek af te kunnen spelen. Een LCD-scherm op het board zelf toont alle nodige informatie aan de gebruiker. Naast alle techniek in het board is er ook een bijbehorende mobiele app voor Android en iOS. Via bluetooth kan het board zo op slot worden gezet, de accustand worden gecontroleerd en een snelheidslimiet worden ingesteld. Ook kan de verlichting, audio, en andere nuttige informatie via de app worden ingesteld.

hoaverbaord.gif

Bekijk dit project op KickStarter: Hoverboard: The Next Evolution in Personal Electric Mobility

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren