Probleemloos communiceren met buitenlandse collega’s

23.05.2016 | Branchenieuws | 895 keer bekeken
Probleemloos communiceren met buitenlandse collega’s

Communiceren met buitenlandse collega’s op de werkvloer een probleem? Welnee, niet met de Pilot van Waverly Labs, een start-up uit New York. Met dit oortoestel wordt de spraak van je collega nagenoeg real-time vertaald.

De Pilot, een klein device dat je in een van je oren stopt, luistert mee met gesprekken, communiceert met je smartphone en geeft je nagenoeg real-time de vertaling. Daartoe moeten de nodige technische hobbels worden genomen. Om te beginnen is er een duidelijk signaal nodig voor de ingebouwde microfoon. Dit signaal moet snel worden omgezet in tekst / taal van beide sprekers en worden vertaald. Voor dat laatste kan gebruik worden gemaakt van een online vertaalmachine zoals die van Google of Microsoft. De tekst moet daarna weer worden omgezet in spraak die naar de oordop wordt gestuurd. Al die taken moeten worden uitgevoerd terwijl de collega nog steeds tegen je staat te praten.

Wat is er nieuw, zul je zeggen. Al die afzonderlijke functies bestaan toch al. Dat is waar, maar veel ervan zijn nog verre van perfect. Toch wordt het elke dag beter. Die verbeteringen zijn met name merkbaar bij vertalingen van en naar Latijns-Europees en Duitse vertalingen. En je ziet en merkt ook dat Google Translate of Microsoft’s Skype Translator deze mogelijkheden ook al naar mobiele en PC-toepassingen vertalen. De belangrijkste innovatie die de Pilot biedt, is het samenbrengen van al die technologie in één enkel oordopje zodat de vertaling in het oor van de luisteraar wordt ‘gefluisterd’.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren