Slimme wandklok toont berichtjes

06.10.2016 | Branchenieuws | 427 keer bekeken

Saaie fabrieksmuren? Dat is niet meer nodig. De Glance Clock vult de muur met de functionaliteit van een smart watch. Een traditioneel ogende klok die synchroniseert met de smartphone.

Ze waren er al eerder: wandklokken met net een beetje meer functionaliteit maar de Glance lijkt toch net even iets meer te hebben. Het oogt als een minimalistische analoge klok met een aluminium frame maar onder het wijzerplaat gaat een serie LEDs schuil die oplichten om berichtjes in de vorm van onder meer tekst door te geven.

Via een gratis Adroid of iOS app kunnen gebruikers zelf instellen welke informatie ze op de klok gepresenteerd willen zien. Daartoe behoren berichtjes, agendareminders, updates over het weer, etc. Iedere boodschap blijft ca. 30 seconden zichtbaar. Een open API-interface biedt ontwikkelaars van software alle gelegenheid om de klok naar hartelust uit te breiden met aanvullende functies.

De Glance Clock wordt gevoed door een oplaadbare batterij waar de klok tussen de 3 en 6 maanden genoeg aan geeft. Rechtstreeks aansluiten op de netvoeding kan ook. Tot maximaal 5 smartphones kunnen via Bluetooth op de klok worden aangesloten. Ingebouwde bewegingsensoren zorgen ervoor dat de klok weet wanneer iemand zich binnen zijn bereik bevindt.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren