Systeemarchitectuur centraal bij Dutch Fluid Power Conference

10.10.2016 | Branchenieuws | 391 keer bekeken
Systeemarchitectuur centraal bij Dutch Fluid Power Conference

Wat ooit begon als ‘Het Hydraulieksymposium’, is na 14 jaar uitgegroeid tot de Dutch Fluid Power Conference. Een evenement dat georganiseerd wordt door de Vereniging Platform Hydrauliek in samenwerking met FEDA en volledig in het teken staat van hydrauliek. Het thema van deze zevende editie is ‘systeemarchitectuur’ en zal worden ingevuld door een veertiental sprekers uit binnen- en buitenland waaronder ‘keynote speaker’ André Kuipers.

Hoewel elektrische aandrijvingen terrein hebben gewonnen ten koste van hydraulische en pneumatische aandrijvingen, is hydrauliek nog lang geen verleden tijd. Integendeel. Daar waar grote krachten en krachtdichtheden nodig zijn, biedt hydrauliek nog altijd unieke voordelen. Zeker in combinatie met de huidige mogelijkheden ten aanzien van onder meer communicatie en besturing. Dit is reeds gebleken in de symposia met de thema’s ‘besturingen’, ‘energie besparen’ en ‘onderhoud’, maar zal in deze zevende editie nog veel prominenter naar voren komen.

Systeemarchitectuur
Het thema ‘systeemarchitectuur’ is gekozen omdat ontwerpen in de huidige tijd naadloos onlosmakelijk is verbonden met een integrale benadering van de uiteindelijke oplossing. Een goede, veilige en efficiënte installatie bestaat derhalve niet bij de gratie van kwalitatief hoogwaardige componenten alleen, maar is het gevolg van een zorgvuldige selectie van diverse componenten en oplossingen die optimaal op elkaar zijn afgestemd. Daarbij spelen binnen hydraulische installaties niet alleen hydraulische componenten een rol, maar tevens elektrische componenten (PLC, software), communicatie en mechanica.

De diverse aspecten worden behandeld in een veertiental lezingen die in twee parallel sessies over de hele dag zijn verdeeld. Daarbij zijn de ochtenduren ingeruimd voor algemene systeem architectuur terwijl de lezingen in de middag zich richten op hydraulische installaties in de praktijk die onder diverse omstandigheden worden toegepast (mobiele hydrauliek, hogedruk hydrauliek etc.). Keynote speaker is André Kuipers. In zijn lezing vertelt hij de toehoorders – eindgebruikers, specialisten, studenten, systeemontwerpers en producenten – meer over technologie en innovatie in de ruimte evenals de systeemengineering van ESA. 

Table tops en netwerken
Naast de verschillende lezingen biedt de conferentie tevens een ruime mogelijkheid om tijdens de koffie/theepauzes en de lunch ook de table top presentaties te bezoeken. Deze table tops staan opgesteld in de centrale hal en worden bemand door diverse bedrijven en organisaties die binding hebben met hydrauliek. In feite is het te beschouwen als een ‘mini-beurs’ waar het leggen van contacten en het inwinnen van informatie centraal staat. De table tops zijn tot nu toe in alle edities populair geweest en ook dit maal al volgeboekt.

In het kader van het internationale karakter – zowel ten aanzien van de sprekers als de bezoekers – is de voertaal van het symposium Engels.

Praktische informatie
Datum: 10 november 2016
Locatie: CineMec in Ede
Kosten: € 275,00 p.p (ex BTW); inclusief lunchbuffet, koffie en thee, documentatie en een waka-waka.
Inschrijven en informatie: www.dfpc.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren