Top 100 maakindustrie bekend

30.04.2015 | Branchenieuws | 1874 keer bekeken
Top 100 maakindustrie bekend

Het gaat goed met de maakindustrie in Nederland. Management Team presenteert voor het derde jaar op rij de 100 beste Nederlandse bedrijven in de maakindustrie. Management Team wil met de maakindustrie top 100 bedrijven uit de maakindustrie in 'the spotlight' zetten en zo business stimuleren.

Hieronder leest u alvast over de top 5:

1) Huisman Schiedam
Huisman in Schiedam maakt Offshoremachines en kranen. De organisatie maakt bijvoorbeeld kranen en pijpleidinglegsystemen, maar ook toepassingen en installaties voor olieboringen, zowel bruikbaar op zee als op land. Het bedrijf had in 2013 een omzet van 483 miljoen euro.

2) SIF Group
De SIF Groep maakt grote stalen buizen ('pijpconstructies'), die onder andere gebruikt worden in de gas-, olie- en windenergie-industrie. Het bedrijf heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in funderingsconstructies voor windmolenparken op zee. In 2013 hadden ze een omzet van 315 miljoen euro.

3) Frames
Frames uit Alphen aan de Rijn ontwerpt, bouwt en levert systemen en oplossingen voor de internationale olie- en gasmarkt. Het portfolio van Frames omvat onder meer geavanceerde systemen en oplossingen voor gasdroging, -zuivering, -beveiliging en –separatie. In 2013 hadden ze een omzet van 170 miljoen euro.

4) Verder
Verder Pompen en Labapparaten uit Vleuten maakt onder andere toepassingen voor de chemische, de voedings- en de farmaceutische industrie. Zo maakt het bedrijf gespecialiseerde pompen en pompinstallaties voor diverse doeleinden en productieketens. Het bedrijf had in 2013 een omzet van 162 miljoen euro.

5) Prodrive Technologies
Prodrive Technologies uit het Brabantse Son ontwikkelt en produceert elektronica, mechanica en software. Het bedrijf specialiseert zich in meerdere technologieën, zoals High-end Computing, Motion & Mechatronica, Power Conversion, Vision & Sensing en Internet of Things. In 2013 hadden ze een omzet van 106 miljoen euro.

Uiteraard staan in de top 100 nog veel meer bedrijven uit de Nederlandse procesindustrie.

De volledige lijst vindt u hier.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren