Typen zonder toetsen

24.05.2016 | Trends | 717 keer bekeken
Typen zonder toetsen

Je ziet het steeds vaker: producten die als een kledingstuk gedragen kunnen worden. De ontwikkelingen op het gebied van deze ‘wearable devices’ gaan op dit moment razendsnel. Een goed voorbeeld daarvan is het draagbare toetsenbord. Als je vingers hierin gestoken zijn, kun je overal typen. Ideaal in combinatie met bijvoorbeeld een smartphone of monitoring-unit in procesomgevingen. Zonder deze tevoorschijn te halen kan er toch op worden ingevoerd. Ieder oppervlak kan daarbij als ondergrond voor het typen worden gebruikt.

Het nieuwe toetsenbord wordt aan de hand gedragen – een beetje vergelijkbaar met een minder fraai instrument: de boksbeugel. De nieuwe manier van intoetsen werkt snel – producent Tap Systems belooft zelfs dat je ermee ‘blind’ kunt typen op Android telefoons en tablets, Mac en Windows PCs en Smart TVs.

De Tap Strap, zoals het product heet, wordt als een soort handschoen aangetrokken met voor alle vingers en de duim een aparte opening. De Tap Strap kan zowel links als rechts worden gedragen; wie tweehandig wil typen, kan er om iedere hand één doen. Met drie korte bewegingen van de duim schakelt de Tap Strap aan. Het uitschakelen gebeurt na drie korte bewekingen met de ringvinger.

Wanneer het toetsenbord eenmaal aan is, kan het eenvoudig worden gekoppelt met het apparaat waarop moet worden ingevoerd. Sensoren in de Strap volgen de beweging van de hand en de vingers. Volgens de leverancier werkt het product nauwkeuriger (en discreter) dan gesproken input. 

Met de Tap kunnen alle mogelijke letters, nummers en speciale tekens worden getypt. Het leren van de verschillende combinaties hiervan, loopt via een de TapGenius app. Volgens de leveranciers leer je in een uurtje met de Tap te werken. Het toetsenbord wordt geleverd in drie verschillende afmetingen en wordt opgeladen via een micro USB-aansluiting. 

Wil je weten hoe het werkt? In deze video zie je de Tap Strap in actie:

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren