Verbeterde onderhoudsproductiviteit met augmented reality

31.01.2017 | Branchenieuws | 341 keer bekeken

Eerder schreven we al over de HoloLens en de mogelijkheden die hiermee voor de procesindustrie zouden kunnen ontstaan. Intussen zijn er al aardig wat voorbeelden waarin de voordelen van augmented reality (AR) worden ervaren. Bijvoorbeeld bij het onderhoud aan aandrijvingen in de procesindustrie.

Met een HoloLens stap je in de schoenen van een onderhoudsengineer om de ventilator te vervangen van een frequentieomvormer die deel uitmaakt van een windturbine. Door augmented reality met de HoloLens -of met een mobiel toestel, zoals een tablet- worden de prestaties van de turbine getoond, kan de onderhoudsmonteur eenvoudig reserve-onderdelen bestellen of de instructies voor vervanging van de ventilator bekijken. Dat alles dan wel op locatie en op een intuïtieve en snelle manier.

Het gebruik van augmented reality kan op die manier de onderhoudsproductiviteit aanzienlijk verbeteren. Met name onderhoudspersoneel profiteert daarvan. Alle handeling die normaal gesproken tijdrovend en ingewikkeld zijn, kunnen nu direct, eenvoudig en zeer intuïtief worden afgewikkeld. En tegelijkertijd kan de onderhoudsengineer gewoon zijn werk blijven doen.

Aanmelden nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws, producten en aanbiedingen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren